субота, 8 квітня 2017 р.

Домашнє завдання 10 клас. 7.04.2017

Вставити , де потрібно,  букви і розділові знаки. Зробити синтаксичний розбір другого речення. Надписати частини мови у третьому реченні.
Буря не вщухала. Як тільки подорожні виткнулися з долини вона заревла закрутила сипонула у вічі холодним приском і покотила далі  в не/змірне безмеж..я білого степу.  
 За нев..личкими віконцями  на яких мороз вималював чуд..рнац..кі мережива  глухо виє вітер кидає в шибки сипучим снігом  гогоче в широкому випл..теному з лози бовдурі. А в хаті  натоплено  по/святковому затишно.  
 Перед образами горить нев..личка лампадка під сволоком на д..рев..яній підставці   воскова свічка  а в челюстях печі потріскує жовтавим полум..ям жмут смолистої скіпи.  
 За столом на покуті стоїть великий сніп жита перев..язаний цупким перевеслом із лугового сіна і уквітчаний рясними кетягами ч..рвоної  мов кров калини.  
 На столі  застел..ному вишиваною скат..ртиною  в полив..яних мисках  кутя з узваром  вареники з сиром та сметаною  пироги   з маком  шулики з медом  два кільця ковбаси  що виблискують підсмаж..ними боками. А пос..редині  на ш..рокій дерев..яній таці  круто/лобий білий коровай.  

 Кілька разів на рік   у в..ликі св..ята чи   при   зустрічі найдоро….их    гостей   бідаки/господарі стягалися    на    таке    багате частува..ня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар