середа, 5 квітня 2017 р.

завдання для 10 класу.

1.     Вставити, де потрібно,  букви та   розділові знаки. Зробити повний синтаксичний аналіз першого речення.

 В Україні його з/давна вважають охоронцем жит..я, що дає силу й бад..оріс..ть кволому тілу. Його в..селі, похилені на/бік сонячно...жовті суцві..тя на невисокому квітко/носі називають ключиками  які відм..кають браму теплого літа символізують буя..ня зела і древа  щедріс..ть ро..кутої від зимового сну рідної землі.
Про дивовижні й лікувальні властивості перво/цвіту в..сняного а саме цей вид із багат..ох перво/цвітів найбільше використовуєт..ся в українс..кій народній мед..цині  існує не/мало легенд і повір..їв у багатьох народів Європи. Старо/давні греки приміром  називали його квіткою Олімпу квіткою дванадцяти богів  вірили в його надзвичайну здатніс..ть лікувати  ..сі хвороби.
Чому ж така шана цій загалом скромній рослині з розеткою світло..зелених із жовтовинкою зморшкуватих листків та з однією квітко/носною стрілкою  По/перше висуш..ні листки й квітки перво/цвіту – дійовий засіб не лише від застудних захворювань а й як проти спазматичний, болетамувальний заспокійливий засіб. По/друге  листя перво/цвіту має надзвичайно великий вміст вітаміну С: у двох листках добова потреба людс..кого організму! Тим/то перво/цвіт в..сняний  ..сіма знавцями рекомендуєт..ся  як чудова салатна рослина (Л.Павленко).
Виписати з тексту слова з абстрактним значенням. Визначити суфікси.


Немає коментарів:

Дописати коментар